Sitemap | Contact | Imprint
FundacijaŽirija award-a  

Žirija award-a

Žirija je mednarodno sestavljena. Žirija si prizadeva za uravnovesje jezikovnih skupin alpskih držav.

Kar zadeva okoljski pregled je v žiriji zastopanih več strokovnih skupi, ki so sledeče sestavljene:

2 člana sveta fundacije in/ali znanstvenega sosveta

  •   1 član FIS;
  •   1 član FIANET (organizacije upraviteljev);
  •   1 član upraviteljev smučišč (npr. nagrajenec „nagrade iz pilotnega projekta" );
  •   1 član alpske konvencije oz. alpske konference
  •   1 član iz področja raziskovanja posledic klmitaskih sprememb
  •   1 član iz področja raziskovanja turizma

SESTAVA ŽIRIJE

Image
V žiriji je zastopan predsednik Sklada Hans Brunhart iz Lihtenštajna. V komisijo prinaša zlasti svoje seznanje kot nekdanji šef vlade kneževine Lihtenštajn in kot prdsednik uprave VP-banke.

Image
Prof.Dr. Florin Florineth je načelnik Inštituta za inženirsko biologijo in gradnjo pokrajine pri Agronomski Univerzi . Rojen Južni Tirolec ne samo da izvrstno pozna alpska smučišča, temveč je tudi v strokovnih krogih znan po izvrstnih izkušnjah o ozelenjevanju smučišč in zaštiti pred erozijo v hribih.

Image
Odkar napomenja Award tudi povezavo med krajino in klinatskimi spremembami, sodeluje Dr. Herbert Formayer od leta 2008 v žiriji. Dr. Formayer se od leta 1998 ukvarja s številnimi raziskovalnimi projekti na tematskem področju podnebnih sprememb in turizma, ter še posebej na področju stalnega snega.

Image
Hans Höhener
je kot predsednik nadzornega odbora v Säntis-Schwebebahn AG, nekdanji predsedni švicarske smučarske zveze, ter predstavnik FIANET-a in član OITAF direkcijskega komiteja ni samo izpostavljeni „ insider“ ekonomije žičnic, temveč uresničuje okvirne pogoje in vnaša izkušnje iz Švice v gremij.

Image
Erwin Lauterwasser
je vodil direkcijo gozdarstva v Freiburgu več kot 20 let in bil v tej vlogi vključen v za naravo sprejemljiv razvoj smučišč v Schwarzwaldu (Nemčija). Izkušnje je nadaljeval kot dolgoletni podpredsednik nemške smučarske zveze (DSV) med ostalim tudi utemeljitelj sveta za okolje pri DSV-u in v svoji aktualni dejavnosti kot oseba zadolžena za okolje pri Mednarodni smučarski zvezi.

Image
Dr. Felix Näscher vodi od leta 1984 Urad za gozd, naravo in pokrajino v Kneževini Lihtenštajn. V tej zvezi se zavzema na nacionalnem kot tudi na mednarodnem nivoju za ohranitev okoljske in razvojne dejavnosti. Ob tem sodeluje še v žirijah, svetovalne dejavnosti in vodenje dolgotrajnih projektov.

Image
Dr. Mitja Pavliha iz Slovenije je arhitekt in prostorski planer, trenutno generalni direktor oddelka za prostorsko urejanje v slovenskem Ministerstvu za okolje in prostorsko urejanje. V preteklosti se je posebej ukvarjal z vprašanji prostorskega razvoja in prometnega načrtovanja. Dr. Pavliha je predsednik stalnega odbora alpske konference.

Image
Turistično in gospodarsko perspektivo v žiriji zastopa Prof. Dr. Harald Pechlaner. Znanstvenik, rodom iz južne Tirolske, je profesor za turizem na katoliški Univerzi Eichstätt (Nemčija) in vodja Centra za Entrepeneurship.

Image
Georges Ribière
je član oddelka za okolje in planiranje v Franciji. V njegove osebne pristojnosti spadata razlaganje dolgoročnega prostorskega razvoja z ozirom na biotsko raznovrsnost, ter prostorsko ureditev in turizem.

Aktuelles

eco audit in skiing areas - topical at the SAM Grenoble (21-23/04/2010)

see also: www.oitaf.org/

Kandidaten für den Audit-Award09 gesucht

mehr >
Unterlagen zum laufenden Bewerbungsverfahren hier >