Sitemap | Contact | Imprint
Fundacija  

Fundacija

Zimski šport v Alpah slej ko prej očara veliko množico ljudi.. Zima v gorah, in z njo povezane možnosti zimskega športa, so izredno priljubljene. Tako je zimski šport v Alpah pomemben vir dohodkov in del gospodarskega motorja teh območji. Ob vseh prednostih, ki iz tega izhajajo za prebivalstvo v Alpah, pa se je potrebno ob treznem premisleku zavedati, da ta razvoj zahteva tudi svojo ceno zaradi posegov v okoljsko in krajinsko ranljiv gorski svet.

S svojim aktivnosti želi fundacija "pro natura - pro ski" dolgoročno ohraniti to široko ponudbo rekreacije in športnega udejstvovanja ter široko možnost zaslužka za lokalno prebivalstvo. To zahteva trajno koriščanje najvažnejšega kapitala območja Alp - njegove krajine. Odgovorna gradbena podjetja, ki sistematično zasledujejo ta cilj v svojih smučarskih območjih, naletijo na poztiven odziv. Na ta način in zaradi odprte komunikcaije ima prebivalstvo za njihovo delovanje tudi boljše razumevanje.

Za podporo samoiniciative so potrebne priznane metode in instrumenti ovrednotenja, ki ocenijo trajno koriščanje in revalvacijo smučičš.

Fundacija "pro natura- pro ski" je za to navodilo, ki je naravnano na prakso razvila "Okoljski pregled površin, ki se uporabljajo za smučarski šport".

 

Aktuelles

eco audit in skiing areas - topical at the SAM Grenoble (21-23/04/2010)

see also: www.oitaf.org/

Kandidaten für den Audit-Award09 gesucht

mehr >
Unterlagen zum laufenden Bewerbungsverfahren hier >